Alle berichten van Webmaster

Trainers gezocht

AV Salland is een sterk groeiende atletiek vereniging in Raalte. Om ons trainersgilde te versterken zijn we op zoek naar:

  • Gediplomeerde junioren trainers met ervaring in alle disciplines die zelfstandig kunnen opereren binnen de vereniging. (BBAT3)
  • Assisitent trainers die het leuk vinden zich verder te ontwikkelen binnen de atletiekvereniging.

Lees verder Trainers gezocht

Clinic beginnende loper

Al vele jaren start Atletiek Vereniging Salland in het nieuwe jaar de succesvolle loopclinic voor beginners. De laatste jaren is de interesse voor het volgen van deze clinic erg groot! En dat is niet zo verwonderlijk want samen met andere beginnende lopers in een groep trainen is de manier om over de drempel heen te komen en nu echt te beginnen. De lopers worden begeleid door enthousiaste trainers. Binnen 12 weken weet je hoe leuk het is om samen te lopen. Het bewijs daarvoor: meer dan 75% gaat na de clinic door met lopen in een loopgroep, bij een vereniging of individueel.

Alle informatie en online inschrijven voor deze clinic vind je hier

A.s. zondag 8e editie van de AV. Salland Crossloop

 Met nog de geur van het bruinhouten Haarlese dorpshuis in de tas, is het bezoek aan het Hoftheater zondag aanstaande van een iets andere orde. Hier veeg je nog eens extra je voeten bij binnenkomst op weg naar de inschrijfbalie. Hier ook dump je je trainingsbroek niet zo maar in een verlaten hoek. Laat staan dat je bij een reksessie je been over de bar zwaait. Eenmaal buiten de klapdeuren is alles weer bij het oude. Alles en iedereen beweegt, rent en lacht je toe. Ruimte genoeg voor de warming up. Geen overbodige luxe op dit buitengewoon lastige parkoers. Ja, de AV Sallanders hebben ook dit keer flink werk van gemaakt van de crossloop; de tweede in de serie van 15. Dit keer bijten de lopers op de 10 km de spits af. ‘Go….’

Alle informatie van de AV Salland Crossloop vind je hier

AV Salland in het NOS journaal

Atletiek steeds populairder onder jongeren, is dat het Dafne-effect?

De eerste wedstrijden op de EK atletiek in Amsterdam zijn begonnen. De komende dagen komen daar bijna 1500 atleten uit voor hun land. Er doet een recordaantal Nederlandse atleten mee: 55 in totaal. Ondertussen hopen de atletiekverenigingen dat er op een volgend EK misschien wel een eigen talentje in actie komt.

Lees hier het hele verhaal op de website van het NOS, inclusief het filmpje dat afgelopen maandag is opgenomen.

 

Afgelopen weekend was er op sportief gebied heel veel te doen

Zaterdag waren de Gelderse Overijsselse Kampioenschappen voor de C en D junioren in Heerde. 4 atleten van AV Salland kwamen hier in actie. Rosalie Binnenpoorte debuteerde als D1 junior op de 60m horden en 60m sprint. Zij behaalde met 12.33 een DIKKE PR op de 60m horden en hield zich prima staande in de 60m sprint. Mees Kappert kwam in actie op de 100m horden en bij het verspringen.

Lees verder Afgelopen weekend was er op sportief gebied heel veel te doen

Tappen Ribs & blues

Een aantal leden heeft, onder leiding van Ria Koerhuis, weer op 2e pinksterdag achter de bar gestaan bij Ribs & Blues. Hulde aan deze vrijwilligers voor de financiële steun aan AV Salland.