Nationale kampioenschappen voor D junioren

Op zaterdag 21 en zondag 22 januari was Omnisport in Apeldoorn het strijdtoneel van de Nationale kampioenschappen voor D junioren.
Jill Kleinlugtenbeld en Mees Kappert deden namens AV Salland mee.

Jill kwam zaterdag uit op 2 onderdelen, namelijk verspringen en 60m sprint. Voor beide onderdelen wit ze zich te plaatsen in de halve finales. Bij het verspringen plaatste ze zich met een afstand van 4.15m voor de finale. In deze finale verspringen behaalde ze met een top sprong van 4.41 de 2e plaats! Bij sprinten plaatse ze zich in de halve finales maar ze met een tijd van 9.04 net naast de finale plaatsen. Maar behaalde wel een keurige 10e plek. Super goede prestatie voor een eerste deelname.

Mees kwam zondag uit op het onderdeel 60m horden.
Afgelopen weken schitterde hij al een aantal malen in verschillende wedstrijden op dit onderdeel en won hij al menig keer de 1e prijs. Maar zijn grootste doel was om zondag in Apeldoorn Nederlands Kampioen te worden.
Onder aanmoediging van familie en een handvol AV Salland supporters ging hij de strijd aan met een aantal gewaagde tegenstanders. In de series was hij met een tijd van 8.58 ruim door naar de halve finale. Later op de dag kwam hij daar in actie en plaatste zich met een tijd van 8.51 ook voor de finale! Tijdens deze bloedstollende finale finishte Mees in dezelfde tijd als zijn directe concurrent Mark Heiden, 8.36. De fotofinish werd hierna beoordeeld door de jury en er werd gekeken naar de tijd achter de komma. Mees tijd werd vastgesteld op 8.35.7, de tijd van Mark werd vastgesteld op 8.35.2. Op 5/1000 verschil kwam Mees hiermee dus ‘slechts’ op de 2e plaats!!
Maar wel een geweldige prestatie, want deze tijd is de (gedeelde) 2e tijd op de bestenlijst allertijden!!!

Namens AV Salland feliciteren wij onze leden met deze mooie podiumplekken!