Magische Mark en de Rode Trein van AV Salland met maar liefst 6 Teams!!

Zaterdag 24 September stond voor het eerst het Ekiden evenement op de planning als startschot voor de Ponyweek te Heeten.

De eikden is een onderdeel in de wegatletiek. Het is een marathon in estafettevorm. De totale marathonafstand van 42,195 km wordt door zes lopers afgelegd. De startloper neemt de eerste 5 km voor zijn rekening. De volgende lopers lopen resp. 10, 5, 10, 5 en 7,195 km. De lopers geven geen estafettestokje door, maar een sjerp, de tasuki, die om het lichaam gedragen kan worden.

website-2

AV Salland stond aan de start met maar liefst 6 teams!!!

Om 11:00 klonk het startschot en werden de eerste lopers weggeschoten. Gelijk nam Sander Bennink de koppositie in voor het team ‘AV Salland kiek se goan’. Hij kwam ook als eerste loper terug om in het wisselvak de  tasuki door te geven aan de volgende lopers. Al snel volgde meerdere teams.

De sfeer was geweldig, onder het zonnetje genoten alle teams van de vele lopers die voorbij kwamen en werd elke loper aangemoedigd.  De wedstrijd was zwaar door de warme omstandigheden en grotendeels onverhard parcours. Waar de een een gat liet vallen, pakte de andere weer veel tijdswinst. Hierdoor werd het een spannende strijd.

Bijna de gehele race lag het Team uit Haarle voorop. Met een voorsprong van 2,5 minuten startte de slotloper van het team uit Haarle om te gaan voor de winst. Na 2,5 minuut kwam loper 5 binnen van team AV Salland kiek se goan en startte Mark Groot Bronsvoort om het gat zoveel mogelijk te dichten naar de koplopers. 2,5 minuut is teveel om in de laatste 7,195 kilometers dicht te lopen. Het team uit Haarle  bestond allen uit zeer snelle en goede lopers. Mark die deze ochtend om half 5 al opstond, had gewerkt en lang moest wachten deed echter het onmogelijke. Vlak voor de finish werd het team uit Haarle bijgehaald en met een eindsprint liep hij weg en kwam hij overtuigend als eerste over de streep!  Dit in een nieuwe Clubrecord van AV Salland 2:50:24.

website-3

Ondertussen waren de in totaal 32 gestarte teams aan het binnen komen.

 

website-4

 

 

Kirsten Pronk dichtte een gat voor het team ‘ Wulle komp d’r ook’. Een team bestaande uit alleen Dames. Elly liep nog harder voor al het thuis publiek.  In een tijd van 4:01:18 finishte het team als 2e Dames! Een zeer goede prestatie van het gehele team.

Het team ‘De Bikkels’ bestaande uit allen AV-Salland leden, onder leiding van Sietze Zandstra kwam binnen in een tijd van: 3:49:26

Het team ‘Salland Groep’ bestaande uit allen AV-Salland leden, onder leiding van Marja Eilert kwam ruim binnen de 4 uur binnen in een tijd van: 3:58:57.

Het team ‘Kieken wat ut wat’ kwam binnen in een zeer nette tijd van 4:04:54 met Henk Benter als altijd goedlachse slotloper.

Het team 5 bier, 1 rose kwam binnen in een tijd van 3:04:53. Goed voor een 2e plaatst in de categorie en 4e overall.

website-1

Een zeer geslaagde dag waarin veel prestaties werden geleverd (3 podium plekken) en de rode trein van AV Salland Heeten liet weten wat presteren maar vooral gezelligheid is! Dank voor de organisatie voor het vlekkeloos verloop van deze dag. Volgens jaar met minimaal 7 teams aan de start…

Klik hier voor de volledige uitslagen