Mark Groot Bronsvoort tweede in Zutphen

Zondag 19 mei 2019 was er de Running Center City Hanzeloop in Zutphen. Deze hardloopwedstrijd werd voor de 50e keer gehouden. Het startschot werd gegeven door Aad Steylen.  Aad heeft in 1968 deelgenomen aan de Olympische Spelen in Mexico op de marathon en samen met zijn vrouw nauw betrokken geweest bij de eerste jaren van AV Hanzesport. Ook was hij een van de organisatoren van de Eerste Hanzeloop in 1970 in het DWK-kwartier.

Bij de 5 km was Mark Groot Bronsvoort van AV Salland 2e geworden van de 381 lopers. Hij deed er 17 minuten en 44 seconden over. Farhaan Abdi Ali van AV Hanzesport was 1e geworden in een tijd van 17 minuten en 5 seconden. En Connor Kluivers tevens van AV Hanzesport was 3e geworden en had een tijd van 17 minuten en 53 seconden gelopen.