Instructie Ostacle rig

Afgelopen week hebben alle trainers van AV Salland een bijscholing/instructie gevolgd voor het gebruik van de Obstacle rig. Met dit mooie outdoor toestel kunnen diverse oefeningen worden uitgevoerd. Bij AV Salland zal deze voornamelijk worden ingezet voor oefeningen voor de romp stabiliteit. D.m.v. diverse acties afgelopen jaar heeft AV Salland geld ingezameld om dit outdoor toestel toe te voegen aan hun trainingsaccommodatie.

Voor de leden van de loopgroepen is dit een leuke afwisselingen op de traditionele oefeningen en  ook bij de junioren van de baan atletiek kunnen ze de Obstacle rig inzetten voor diverse doeleinden. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld krachttraining t.b.v. de werp onderdelen.

Onder een stralend zonnetje zag het er allemaal simpel uit maar dat was toch lastiger dan gedacht.  Dus de trainers gaan de komende tijd eerst hun eigen vaardigheden uitbreiden en vervolgens zullen de leden er ook aan moeten geloven.

Heb je belangstelling in trainen bij AV Salland? Mail dan naar info@avsalland.nl.