Goede voornemens? Ga hardlopen!

Een nieuw jaar.  Nieuwe kansen, nieuwe uitdagingen. Bij AV Salland is er voor elk wat wils, of je nu net begint of al 5 of 10 km of zelfs langer loopt. Op woensdagavond trainen we in de winterperiode op Ramele waar we een eigen clubgebouw hebben.

Er zijn dan 3 groepen van verschillende niveau’s. Groep 3 is de instroomgroep. Beginners kunnen hier instromen maar ook degene die al een tijdje hardlopen. Groep 2 is de groep wanneer je een uur aaneengesloten kunt lopen. Snelheid in deze groep ligt tussen de 9 en 10 km/u. En ten slotte groep 1, hier begint de snelheid vanaf 10 km/u.

De training bestaat uit een warming-up, vervolgens oefeningen om de looptechniek te verbeteren en aansluitend de kerntraining. De kerntraining bestaat uit intervallen. Bijvoorbeeld; 2 x 1000 meter, 4 x 400 meter en 6 x 200 meter. De training doen we in de wintermaanden vooral in dorp Raalte. Zodra de zomertijd in gaat gaan we echter vooral op locatie buiten Raalte trainen. Bijvoorbeeld: vanaf het Hoftheater, de ijsbaan of de Lemelerberg of Sprengenberg.

Geïnteresseerd? Je kunt altijd vrijblijvend 3 x meetrainen voordat je besluit lid te worden. Nog vragen, je kunt mij mailen of appen via 0624360311.

Noël Peeters
Looptrainer AV Salland