Informatie

Atletiekvereniging Salland bestaat sinds april 1999 en is daarmee een nog jonge vereniging, maar daarom juist dynamisch en energiek. In ons korte bestaan hebben we een stormachtige groei van vooral onze Jeugdafdeling en Loopgroep meegemaakt.

Iedereen vanaf zes jaar kan de atletieksport beoefenen. Het is gezond, het is spannend en het is leuk om te doen. Want atletiek is een individuele en een teamsport tegelijk. Voor jong en oud, voor groot en klein. Met een scala aan mogelijkheden op nummers zoals korte en lange afstand lopen, hoog- en verspringen, discus- en speerwerpen of kogelstoten.
Maak daarom eens kennis met AV Salland. Niet alleen de atleet of sporter die op prestatie gericht is maar ook de recreanten komen bij AV Salland aan hun trekken. Zo kunnen jong en oud aan atletiek doen. De trainingen en wedstrijden zijn afgestemd op leeftijd van de atleten. Bij de kinderen speelt het spelelement een belangrijke rol.

We zijn een kleine Atletiekvereniging en hebben niet alle mogelijkheden die grote verenigingen wel hebben. Zo hebben wij weliswaar veel jeugdgroepen maar weinig senioren die deelnemen aan baanatletiek. We hebben een grote loopgroep, waar op verschillend niveau getraind wordt. Ook hebben we een grote wandelgroep. Met een gevarieerd trainingsprogramma kunt ook u bij de loopgroep of wandelgroep uw conditie op peil brengen en houden. Voor beginnende lopers hebben wij 2x per jaar een start-to-run cursus van 10 weken.
Kom eens kijken op één van de trainingen en overtuig uzelf.