Atletiekgroep

De keuze voor een sport is altijd lastig. Atletiek is echter een brede sport waarbij iedereen op zijn niveau de uitdaging kan vinden. De breedte van de sport is duidelijk door alle verschillende onderdelen waarbij er wordt gelopen, gesprongen en geworpen. Waar de één de uitdaging vindt door speels alle onderdelen te leren is er voor de ander de mogelijkheid om puur met de prestatie bezig te zijn. Bij ons kun je recreatief trainen maar ook voorbereid worden op deelname aan (inter)nationale kampioenschappen en alles wat daar tussenin zit. Hierbij ligt de nadruk bij de allerjongsten op het ontwikkelen van de motoriek, bij de oudere groepen om de juiste techniek. Bij alle groepen is er uiteraard veel nadruk voor het plezier in de sport.

De trainingen worden gegeven op het sportpark van sportpark Ramele. Van november tot maart traint elke groep daarnaast één keer in de week in de spelzaal de Berkte.  Kleed- en douchegelegenheid is aanwezig. Alle trainingen worden gegeven door gecertificeerde trainers.

Om kennis te maken met atletiek en de vereniging vinden wij het vanzelfsprekend dat er een aantal keren gratis kan worden meegetraind. Na deze proeflessen besluit je of je lid wilt worden.

WEDSTRIJDEN

Voor de jeugd zijn er medaillewedstrijden in onze regio (regio IJsseldelta). Deze bestaan uit een serie van 4 wedstrijden per seizoen. Per wedstrijd doe je aan 4 technische onderdelen mee. Als je aan minstens 3 wedstrijden hebt deelgenomen, ontvang je minimaal de bronzen medaille. Bij betere prestaties verdien je zilver of goud.

Daarnaast is er de competitie. Hieraan doet AV Salland aan mee wanneer we een team kunnen samenstellen. De competitie bestaat uit 3 wedstrijden waarbij de resultaten als team tellen. Zo’n competitieteam wordt samengesteld door de technische commissie van AV Salland.

Voor de oudere junioren (vanaf B) is er het IJsseldelta DSM Baancircuit. Dit zijn wedstrijden waar elke atleet kan kiezen uit technische en looponderdelen. Zie hiervoor ook de website van DSM Baancircuit.

Zowel binnen als buiten de regio worden er ook nog vele individuele wedstrijden georganiseerd, zowel indoor als outdoor. Meer informatie over deze wedstrijden worden door het wedstrijdsecretariaat verstrekt.