Loopgroep

Honderdduizenden Nederlanders trekken een paar keer per week hun loopschoenen aan. Om serieus te trainen voor een trimloop. Om wat aan hun gewicht of conditie te doen. Of als onderdeel van de training voor een andere sport dan atletiek. Omdat het gewoon lekker is een stuk hard te lopen. De meeste lopers doen dat op eigen houtje, of met een groepje vrienden of vriendinnen. Lopers vinden het nu eenmaal prettig zelf te bepalen waar, wanneer, hoe ver en hoe snel men wil lopen. Het is vaak de vrijheid die het lopen zo aantrekkelijk maakt. Al je zorgen vergeet je tijdens het lopen.

Toch zijn ook de individuele lopers gebaat bij een goede begeleiding. Adviezen over het juiste schoeisel en geschikte kleding kunnen het lopen een stuk plezieriger maken. Goede raad van deskundige en Atletiekunie gecertificeerde trainers en ervaren lopers kan vaak blessure-leed voorkomen. Dat is bij de AV Salland in goede handen. De hardloopgroep heeft de laatste jaren een gestage groei doorgemaakt. De groep bestaat op dit moment uit ruim 100 personen die het gezellig vinden om samen te hardlopen. Er wordt getraind op verschillende niveaugroepen.

Zo organiseren wij bijvoorbeeld al vele jaren succesvol de beginners clinic. Aan het einde van de clinic kunnen de deelnemers 5 km lopen zonder pauze te nemen. Een uitdaging die velen voor onmogelijk hadden gehouden. Maar na het volgen van de clinic gaat dit toch werkelijkheid worden! Wil je lopen om te presteren in wedstrijden dan is dit ook mogelijk.

U kunt altijd bij de loopgroep een paar keer meetrainen om te kijken of het u wat lijkt voordat u lid wordt. Er worden regelmatig clinics gegeven om het loopplezier te ervaren. Vele personen zijn via deze opstapcursussen bij de loopgroep gekomen.

Wilt u een keer meedoen, in het trainingsschema kunt u zien waar er getraind wordt. Wilt u eerst meer informatie stuur dan een e-mail naar Noël Peeters.

De volgende trainingsavonden worden er aangeboden: 

Maandagavond van 19.00 tot 20.30 uur Alle loopgroepen
Woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur Alle loopgroepen
Zaterdagochtend van 09.00 tot 11.30 uur Alle loopgroepen

Kijk op deze pagina voor het trainingsschema.